Fodrad ridkjol

Vi startade med burskynken på Janitas Design när vår ena dotter började ställa ut sina ragdolls, samma dotter har nu blivit westernryttare och vi har tillsammans med henne utvecklat en fodrad ridkjol.

Kjolen är sydd i bävernylon, som är ett kraftigt tyg med vattenmotstånd. Själva kjolen är fodrad med ett quiltfoder, det har en blank yta för att inte haka i ridbyxor eller hästpäls. Infällningen är inte fodrad och syns nästan inte när man står på marken, men är stor nog att bekvämt passa över alla sadelmodeller. Ovanför fållen runt hela kjolen sitter ett reflexband.

Kjolen är sydd som en omlottkjol och fästes med kardborreband, detta gör den anpassningsbar i storlek och säker vid ridning. Det är dessutom fullt möjligt att ta av och på kjolen när du redan sitter i sadeln. Den värmer ryttaren från höft till fotled under uteritter eller före/efter ert ridpass samtidigt som reflexbandet ökar ekipagets synlighet under den mörka årstiden.

Som alltid hos oss så anpassar vi produkten till kunden. Ange midjemått (utanpå ridbyxorna) och längd från höft till fåll vid beställning. Vi kan också sy denna kjol i andra färger och lägga till broderier om så önskas.

Pris 1995 kr
   

Demonstreras här av modellerna Brith Jönsson och hennes Jennylane

Kontakta oss för att diskutera prisuppgift på eventuella broderier, vi kan lösa det mesta.

 

© Janitas Design