Information

Vi svarar gärna på frågor om burskynken och om våra produkter. Här kan du kanske hitta några av svaren på dina frågor, om det är något mer som du undrar över maila oss.

Tyget

Alla våra enfärgade burinredningsprodukter är tillverkade av chintz som är en bomull och polyesterblandning. Chintz är ett tunt vävt tyg som är utmärkt till att sy vackra detaljer av och det har bra ljusgenomsläpp i de ljusa färgerna. Anledningen till att vi har valt chintz är att det skrynklar mindre än rena bomullstyger och håller färgerna bättre. För att hålla gardinen helt skrynkelfri rekommenderar vi att man rullar upp det på ett papprör och fraktar det så till utställningen. Tvätta chintzen i 40° så håller det sig vackert länge.

Burmått

Beroende på vilken organisation som arrangerar utställningen så är det lite olika mått som gäller på burarna. Bilden illustrerar NRR och SVERAK burar. Vi tillverkar burskynkena i de mått som gäller i organisationen där du ska ställa ut, ange detta vid beställning.

SVERAKs burmått

Organisation Höjd Djup Bredd(enkel) Bredd(dubbel) Kommentar
SVERAK 60 60 75 150 Gardinen ska hänga på insidan av buren.
IDP 60 60 80 120 Gardinen ska hänga på utsidan av buren och kan sys ihop med taket.
NRR(Norge) 60 60 75 150 Gardinen ska hänga på insidan av buren. Taket består av ett plastlock med hål i hörnorna och på mitten av dubbelburar, dvs burskynket kan bara fästas i hörnorna.

Upphängning

Vi har två olika upphängningsanordningar på våra burskynken;

Gardinspiral Gardinspiraler är en fjäder som är klädd med plast och som har en krok i vardera änden. Du hittar dem i de flesta sytillbehörsbutiker. Det enklaste är att dela upp fjädern i tre bitar till enkelbur och fyra till dubbelbur, använd måtten för djup och bredd ovan. Enkelburarna fästs i buren genom att dra spiralen genom kanalen i gardinens överkant och fästa den i varje hörn med hjälp av krokarna, dubbelburskynkena fästs även mitt på långsidan. Detta är ett snabbt och stabilt sätt att montera burskynken på och gardinen sitter kvar även om katten klättrar i buren

 

Knytband Med 30 cm mellanrum sitter dubbla 20 cm knytband. Gardinen fästes genom att dessa band knytes i burens överkant och gardinen hänger sedan slätt mot bursidorna.

 

Färg

När du väljer färgen på tyget, tänk på att om du väljer ett mörkt tyg så kommer det att bli väldigt mörkt i buren. Välj en färg som framhäver din katt så bra som möjligt, vi hjälper gärna till. Vi tycker att katter med varma färger syns bäst mot burskynken i kalla färger och tvärt om. Här kommer lite exempel:

Kattens färg Burskynket
Svart Vitt, rött, gult, grönt
Varma färger: brunt, rött, brunmaskat Grått, ljusblått, grönt
Kalla färger: blått, svart-vitt, silver Gult, terracotta, orange, offwhite, rosa, gammelrosa, rött, grönt
Vitt Grått, rött, blått, grönt

Vi hjälper dej med ditt val

© Janitas Design